Echt aan de slag als intermediair

Je uitzendbureau is ingeschreven. Nu kun je beginnen met het runnen van je eigen uitzendbureau! Als je werknemers wilt plaatsen moet je uitzendbureau voldoen aan de volgende eisen:

  • Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder SBI-code 782.
  • Je uitzendbureau is NEN 4400-1 gecertificeerd.
  • Je bent aangesloten bij brancheorganisatie ABU en/of NBBU.
  • Je bent aangesloten bij STiPP.
  • Je bent op de hoogte van relevante regel- en wetgeving.

Als je uitzendbureau aan de bovenstaande eisen voldoet, kun je je een goed werkgever noemen. Als je uitzendbureau niet aan bovenstaande eisen voldoet, maar je al wel werknemers heeft geplaatst, ben je helaas (nog) geen goed werkgever. Goed werkgeverschap is namelijk meer dan het op tijd uitbetalen van salaris. De basis van een eigen uitzendbureau starten is goed werkgeverschap.

Zeker zijn van goed werkgeverschap? Misschien is het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau dan wel iets voor jou.

06

Wat is de inlenersbeloning?

Inlenersbeloning is een term uit de cao voor uitzendkrachten van de ABU en wordt ook wel loonverhoudingsvoorschrift genoemd. Vanaf 30 maart 2015 ben je als uitzendondernemer verplicht om vanaf dag één de inlenersbeloning toe te passen.

07

Hoe werkt pensioen in de uitzendbranche?

Je kunt je medewerkers pensioen laten opbouwen via twee regelingen. Je bent als uitzendondernemer verplicht om aangesloten te zijn bij Stichting Pensioenfond voor Personeelsdiensten (STiPP). Via Pensioenfonds STiPP biedt u twee regelingen aan: de Basisregeling en de Plusregeling.