Risico's star­tende inter­mediair

Aan het starten van een uitzendbureau kleven werkgever- en ondernemersrisico's. Denk aan het ziekterisico of de verplichting om het salaris direct uit te betalen. Ook de administratie is een aandachtspunt. Die moet accuraat zijn en voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.

In de eerste maanden heb je waarschijnlijk nog geen vast inkomen. Zorg daarom voor een financiële buffer waar je uit kunt putten. Heb je die niet? Zorg dan voor een betrouwbare financiële partner. Dat kan bijvoorbeeld door samen te werken met een betrouwbare backofficepartner. Dan weet je ook zeker dat de salarisadministratie altijd in orde is. In dit hoofdstuk leer je meer over de risico's, hoe je risicovrij kunt ondernemen en wat de voordelen van een backofficepartner zijn.

08

Welke risico's kan ik uitbesteden bij een backofficepartner?

Er zijn met name financiële risico's wanneer je start met een eigen uitzendbureau. Zo ben je aansprakelijk voor bedrijfsschulden. Ook loop je het risico dat opdrachtgevers jou niet betalen. En jij moet je zieke wernemers salaris betalen. Deze risico's kun je uitbesteden aan een backofficepartner.

09

Hoe zorg ik voor een risicovrije vliegende start van mijn uitzendbureau?

Als intermediair op de arbeidsmarkt ligt je focus op het matchen van kandidaten en opdrachtgevers. Dat is ook waar je kracht ligt. Wil je je alleen bezig houden met het bemiddelen van werknemers naar werk, maar ondertussen een vliegende start maken als beginnende intermediair? Besteed dan de backoffice van je onderneming uit aan een betrouwbare backoiffcespecialist zoals Pay for People. Wij nemen de administratieve werkzaamheden en financiële risico’s uit handen. Daarnaast weet je zeker dat je uitzendbureau direct aan de geldende certificeringseisen voldoet. Ondertussen kan je alle gegevens 24/7 in de webapplicatie. Te mooi om waar te zijn? Bij Pay for People niet. Lees alles over onze dienstverlening op onze website.

10

Wat zijn de voordelen van een backofficepartner?

De voordelen van het uitbesteden van de backoffice op een rij:

  • Minder risico's;
  • Meer flexibiliteit;
  • Geen administratieve en financiële rompslomp;
  • Gegarandeerd goed werkgeverschap.

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek. U krijgt geheel vrijblijvend uitleg over werkgever- en ondernemersrisico’s, voorfinanciering en wet- en regelgeving.

Onze experts nemen met jou de huidige situatie van je uitzendbureau door. Waar kun je geld op besparen? Welke risico’s neem je onnodig? Onze experts geven je gratis advies op maat.