Wat is dat,... Je backoffice uitbesteden?


Wel de lusten, niet de lasten

Kort samengevat: het juridisch werkgeverschap wordt van je overgenomen, alsmede het zorgvuldig beheren van de administratieve en financiële processen. Je werknemers zijn niet meer in dienst bij jou: het complete juridisch werkgeverschap ligt op de schouders van je backofficepartner.

Evenals de processen van geldstromen en het overnemen van debiteurenrisico. Je behoudt wel de verantwoordelijkheid en het eerste contact met je werknemers, maar zij profiteren op deze manier o.a. van stipte verloning én doorbetaling bij ziekte.

Eigenlijk is uitbesteden voor elke intermediair interessant. Als kleine tot middelgrote organisatie is het zelfs altijd verstandiger dit te doen. Je hebt dan je handen vrij om je volledig te richten op het ondernemen, terwijl je tegelijkertijd profiteert van de schaalvoordelen van een centrale organisatie.

Maar ook als je uitzendorganisatie groot is, doe je jezelf een groot plezier je backoffice volledig uit te besteden. Door samen te werken met een professionele organisatie bespaar je namelijk een hoop tijd, zorgen en -dus- geld. Kortom: wel de lusten, niet de lasten.