‘Mijn robotcollega heeft een nieuwe update en nu spreekt ‘ie met een zachte g’


Achtergrond: robotisering

De robotisering van de Nederlandse arbeidsmarkt leidt tot veel discussie. Voor- en tegenstanders hebben uiteenlopende meningen. Tegenstanders wijzen op banen die verdwijnen, terwijl voorstanders dit pareren met de komst van nieuwe banen. Al met al kan niemand de robotisering van de arbeidsmarkt een halt toeroepen. We kunnen ons beter goed voorbereiden, maar dan moeten we wel weten wat er aanstaande is.

Volgens het World Economic Forum (WEF) ontstaan er door robotisering in de komende 5 jaar 58 miljoen nieuwe banen wereldwijd. In een rapport wordt een voorzichtige berekening gemaakt waarin een situatie wordt geschetst waarbij eerst 75 miljoen banen verdwijnen, maar vervolgens ook 133 miljoen nieuwe banen ontstaan. Het WEF verwacht dat rond 2025 ongeveer 52% van alle huidige werkzaamheden is overgenomen door machines.


Handig zo’n robotcollega als er een personeelstekort is?

Menselijke vaardigheden zijn doorslaggevend voor de mate van robotisering van de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van recruitmentbureaus Indeed en Hays. De personeelstekorten binnen zowel de zorg- als horecasector rijzen de pan uit. De robotisering gaat dit tekort de komende tijd niet verhelpen, zo blijkt uit het onderzoek.


Doordat de automatisering en robotisering in deze 2 sectoren afhankelijk is van menselijke vaardigheden blijft eenzelfde aantal personeelsleden nodig. De nieuwe robot-collega neemt slechts een deel van de taken waar en is niet plaatsvervangend. Zo blijven de souschef, aankomend kok en chef de partie bijna gegarandeerd aan het werk, ook als er keukenrobot-collega’s worden aangenomen.

Ontstaan nieuwe banen

Ondanks dat de robotisering van de arbeidsmarkt is een volledige robotisering niet mogelijk. ‘Oude’ banen verdwijnen, maar dat wil niet zeggen dat werknemers hun baan verliezen. Van de werknemers wordt verwacht dat zij nieuwe vaardigheden (zoals het aansturen van robots) aanleren waardoor zij hun banen kunnen behouden.


Daarnaast wordt in het WEF-rapport gesuggereerd dat het leeuwendeel van de ‘overbodige’ werknemers logischerwijs de ‘nieuwe banen’ opvullen. Om dit te bewerkstelligen is scholing nodig. Werknemers moeten nieuwe vaardigheden aanleren of zich omscholen.


Welke banen blijven bestaan en welke niet?

Op basis van een onderzoek van Oxford University is een beroepenlijst samengesteld, met het percentage in welke mate het beroep gerobotiseerd kan worden. Hoe hoger het pecentage hoe hoger de kans dat dit beroep in de toekomst wordt overgenomen door robots.

Top 10 - beroepen die verdwijnen

1. Belastingadviseur (99%)

2. Telemarketeer (99%)

3. Chauffeur bestelwagen (98%)

4. Makelaar (97%)

5. Brugwachter (97%)

6. Secretaresse (96%)

7. Tuinman (95%)

8. Magazijnmedewerker (95%)

9. Accountant (94%)

10. Slager (93%)

Top 10 - beroepen die blijven

1. Audioloog (0%)

2. Internist (0%)

3. Pedagogisch medewerker (0%)

4. Klinisch psycholoog (0%)

5. Antropoloog (1%)

6. Docent voortgezet onderwijs (1%)

7. Loopbaanadviseur (1%)

8. Verpleegkundige (1%)

9. Grimeur (1%)

10. Fotograaf (2%)

Benieuwd of uw beroep toekomstbestendig is? Vul dan uw beroep in bij Beroepenzoeker.


Bronnen: Job Personality, BNR, RTLZ

Uw verhaal in P.zine?

Laat het ons weten! Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende ondernemers.