“Durf te dromen, maar durf vooral te doen”


Faridha Telting, eigenaar van Dare II Connect

Terugkijkend, kunnen veel ondernemers één duidelijk moment aanwijzen dat het keerpunt in hun carrière was. Dat kan een grote, ingrijpende gebeurtenis zijn of een toevallige samenloop van omstandigheden. Voor Faridha Telting van Dare II Connect kwam dit moment afgelopen jaar toen zij, na ruim 10 jaar in loondienst bij een grote landelijke uitzendorganisatie, met daarna een klein uitstapje naar een kleiner bedrijf, besloot voor zichzelf te beginnen.

Terug naar de basis

“Als je me een jaar geleden had gezegd dat ik nu eigen baas zou zijn, had ik je niet geloofd.” Telting zegt het lachend en met nog enig ongeloof in haar stem. “Het is geen langgekoesterde wens en ik was ook niet bewust op zoek naar ‘365 graden-veranderingen’, gaat zij verder. “Het overkwam me eigenlijk gewoon. Ik wilde terug naar de basis van het uitzendvak hoe ik dat altijd gezien en uitgedragen heb. Op een transparante en eerlijke manier werken, écht samenwerken met de klant. Bemiddeling doe je immers niet alleen. Opeens was toen het moment daar en dacht: waarom niet, Faridha? Ga het gewoon doen!”

“Het overkwam me eigenlijk gewoon.”

Oprechte aandacht

Telting heeft een enorme staat van dienst in de bemiddeling van zorgpersoneel. Ze bediende grote zorginstellingen en was zelfs verantwoordelijk voor de werving en selectie van het medisch personeel voor de Dienst Justitiële Inrichtingen. “Toch”, zegt zij, “gaat het niet om de omvang van een opdracht, maar om de inhoud. Voor elke klant, groot of klein, loop ik dan ook net zo hard.” Telting zet altijd in op een langdurige relatie met klanten en kandidaten. Al betekent het ook dat alle tijd en aandacht die zij in hen investeert, zich niet direct terugbetaalt. “Dat hoeft ook niet”, zegt zij ferm, “als je oprecht bent en verbinding durft te maken, als je bouwt aan een vertrouwensrelatie en leert om ‘je klant te ademen’, komen ze vanzelf bij je terug.” Telting kan het weten: na het aflopen van haar relatiebeding weten haar oude opdrachtgevers haar nog steeds prima te vinden.


Bedrijfsverzamelgebouw

Al denkt zij nog lang niet aan uitbreiding, als echte teamplayer is het voor Telting wel even wennen om nu alleen te werken. “Van het werken in loondienst mis ik de dynamiek van een grote organisatie het meeste. Daarom ben ik ook vaak te vinden in het bedrijfsverzamelgebouw in de oude Caballero Fabriek in Den Haag. Daar is het fijn samenwerken met collega-zelfstandigen, want na jaren in loondienst heb ik als startende ondernemer nog best wat vragen. Vragen die ik, hoe simpel ook, gewoon durf te stellen. Durven is voor mij echt het sleutelwoord. Je kan nog zulke grote dromen hebben, maar als je niet durft gebeurt er niets. Dat is ook wat ik anderen probeer mee te geven: durf te dromen, maar durf vooral te doen. Durf om hulp te vragen, durf te solliciteren en durf eens iets anders te proberen. Vandaar ook mijn bedrijfsnaam Dare II Connect: durf verbinding te maken met mij, met jezelf en met je nieuwe werkgever of werknemer. Wie weet wat het je brengt.”

“Als je bouwt aan een vertrouwensrelatie komen klanten vanzelf bij je terug.”

Uw verhaal in P.zine?

Laat het ons weten! Wij zijn altijd op zoek naar inspirerende ondernemers.