Echt aan de slag als intermediair

Uw uitzendbureau is ingeschreven. Nu kunt u beginnen met het runnen van uw eigen uitzendbureau! Als u werknemers wilt plaatsen moet uw uitzendbureau voldoen aan de volgende eisen:Als uw uitzendbureau aan de bovenstaande eisen voldoet, kunt u zichzelf een goed werkgever noemen. Als uw uitzendbureau niet aan bovenstaande eisen voldoet, maar u al wel werknemers heeft geplaatst, bent u op helaas (nog) geen goed werkgever. Goed werkgeverschap is namelijk meer dan het op tijd uitbetalen van salaris. De basis van een eigen uitzendbureau starten is goed werkgeverschap.


Wilt u zeker zijn van goed werkgeverschap? Misschien is het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau dan wel iets voor u.

06

Wat is de inlenersbeloning?

Inlenersbeloning is een term uit de cao voor uitzendkrachten van de ABU en wordt ook wel loonverhoudingsvoorschrift genoemd. Vanaf 30 maart 2015 bent u als uitzendondernemer verplicht om vanaf dag één de inlenersbeloning toe te passen.

07

Hoe werkt pensioen in de uitzendbranche?

U kunt uw medewerkers pensioen laten opbouwen via twee regelingen. U bent als uitzendondernemer verplicht om aangesloten te zijn bij Stichting Pensioenfond voor Personeelsdiensten (STiPP). Via Pensioenfonds STiPP biedt u twee regelingen aan: de Basisregeling en de Plusregeling.