De risico's als startende intermediair

Aan het starten van een uitzendbureau kleven werkgever- en ondernemersrisico's. Hierbij kunt u denken aan het ziekterisico of de verplichting om het salaris direct uit te betalen. Ook de administratie is een aandachtspunt. Dit moet accuraat zijn en voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.


In de eerste maanden heeft u waarschijnlijk nog geen vast inkomen. Zorg daarom voor een financiële buffer waar u uit kunt putten. Heeft u die niet? Zorg dan voor een betrouwbare financiële partner. Dat kan bijvoorbeeld door samen te werken met een betrouwbare backofficepartner. Dan weet u ook zeker dat de salarisadministratie altijd in orde is. In dt hoofdstuk vertellen we u meer over de risico's, hoe u risicovrij kunt ondernemen en wat de voordelen van een backofficepartner zijn.

08

Welke risico's kan ik uitbesteden bij een backofficepartner?

Er zijn met name financiële risico's wanneer u start met een eigen uitzendbureau. Zo bent u aansprakelijk voor bedrijfsschulden. Ook loopt u het risico dat opdrachtgevers niet betalen. Daarnaast moet u zieke wernemers salaris betalen. Deze risico's kunt u uitbesteden bij een backofficepartner.

09

Hoe zorg ik voor een risicovrije vliegende start van mijn uitzendbureau?


Als intermediair op de arbeidsmarkt ligt uw focus op het matchen van kandidaten en opdrachtgevers. Dat is ook waar uw kracht ligt. Wilt u zich enkel bezig houden met het bemiddelen van werknemers naar werk, maar ondertussen een vliegende start maken als beginnende intermediair? Besteed dan de backoffice van uw onderneming uit aan een betrouwbare backoiffcespecialist. Bijvoorbeeld aan Pay for People. Wij nemen u de administratieve werkzaamheden en financiële risico’s uit handen. Daarnaast weet u zeker dat uw uitzendbureau aan de geldende certificeringseisen voldoet. Ondertussen kunt u alle gegevens 24/7 terugvinden door middel van onze webapplicatie. Klinkt te mooi om waar te zijn? Bij Pay for People niet. Lees alles over onze dienstverlening op onze website.

10

Wat zijn de voordelen van een backofficepartner?

De voordelen van het uitbesteden van de backoffice voor u op een rij:


  • Minder risico's;
  • Meer flexibiliteit;
  • Geen administratieve en financiële rompslomp;
  • Gegarandeerd goed werkgeverschap.

Stond uw vraag er niet tussen of wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op. U krijgt geheel vrijblijvend uitleg over werkgever- en ondernemersrisico’s, voorfinanciering en wet- en regelgeving. Onze experts nemen met u de huidige situatie van uw uitzendbureau door. Waar kunt u geld op besparen? Welke risico’s neemt u onnodig? Onze experts geven u gratis advies op maat.